Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Dames 1 23-24.jpg Hockeyballen.jpg MHCZ clubapp.jpg Actie H1.jpg Heren 1 23-24.JPG Luchtfoto header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg D1-actie.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Info & planning zaalhockey

12-11-2023  | Zoals jullie inmiddels wel weten, wordt onze Sweet Lake Hockey Dome deze week weer geplaatst op veld 2. Mits er voldoende hulp is van leden/ouders, is de zaal vanaf maandagavond de 20e klaar voor gebruik. 
 
De 1e helft van de veldcompetitie voor senioren eindigt op zondag 26 november, voor de jeugd loopt de veldcompetitie tot en met zaterdag 25 november. Het eerste zaalcompetitie-weekend is 2/3 december. 

Trainingsschema zaal
Alle 79 zaalteams willen graag trainen in onze eigen blaashal, maar de capaciteit is ontoereikend. Daarom huren we net als voorgaande seizoenen voor een aantal uren per week sporthal De Veur in Rokkeveen. 
Naast de voorkeuren van teams voor een bepaalde trainingsdag en -tijd, moeten we rekening houden met beschikbaarheid van trainers, vaste werkdagen en trainers die meer teams achter elkaar trainen. Je begrijpt het vast, het lukt niet altijd om alle wensen in te passen. Hiervoor vragen wij jullie begrip. Op het trainingsschema wordt nog flink gepuzzeld. Het wordt in de week van 20 november gepubliceerd op de website/clubapp en gaat in op maandag 27 november. 

In de periode 21 november t/m 26 november, kan er op aanvraag door teams vanaf O12 worden getraind in de blaashal. Mail je verzoek en voorkeur voor een zelfverzorgde training naar [email protected]. Voor het aanvragen van een zaal voor een oefenwedstrijd mail je je verzoek naar: [email protected]Let op: in de week van 20 november t/m 24 november zijn er gewoon veldtrainingen en in het weekend van 25/26 november veldcompetitie wedstrijden.

Je krijgt uitsluitend toegang tot de blaashal als je beschikt over de juiste materialen: zaalhockeyballen, zaalstick, zaalschoenen, zaalhandschoen, keeper: hoezen voor legguards en zaalriempjes. Zaalhockey is echt een ander spelletje/techniek, dus hou daar rekening mee als je besluit om in deze fase beide vormen van hockey te doen. 

Handleiding zaalhockey
Om managers, coaches, trainers, leden en ouders zo goed mogelijk voor te bereiden op het zaalseizoen, wordt er een zaalhockey-handleiding gemaakt. Deze handleiding is binnenkort te vinden in MIJN MHCZ bij documenten. Het document bevat veel informatie, dus neem ruim van tevoren de tijd om je voor te bereiden en verrassingen te voorkomen. In MIJN MHCZ vind je ook andere informatie zoals spelregels en zaalhockeyreglementen.


Planning & voorbereiding zaalhockeyseizoen 

Dinsdag 14 november – Ophalen zaalmaterialen
Tussen 19:15 - 21:00 uur haalt een vertegenwoordiger per zaalteam een tas met ballen op in het clubhuis (niveau bar), deze tas is zowel bij trainingen als bij wedstrijden te gebruiken. Er geldt een borg van 50 euro per tas. Via de MHCZ-app of MIJN MHCZ kan je de borg van tevoren betalen (kijk bij 'evenementen'). Graag in het opmerkingenveld de naam van het zaalhockeyteam vermelden. Het is mogelijk om in één keer de borg voor meerdere teams te betalen. 
Zaalhoezen & riempjes voor keepers (vanaf O12, dus niet voor Jongste Jeugd) moeten ook deze avond worden opgehaald (bovenste bespreekruimte).

Woensdag 15 november – Opbouw Sweet Lake Hockey Dome
Tussen 8:30 en ca 16:00 uur bouwen we onze Sweet Lake Hockey Dome op. Vrijdag worden de vloeren gelegd en belijning aangebracht. Kom je ook helpen? vele handjes maken licht werk.

Vrijdag 17 november – Inrichten Sweet Lake Hockey Dome
Vanaf 19:00 uur richten we de hal in met de tribunes, tafels/stoelen, spelersbanken, scoreborden en balken. Ook hiervoor hebben we flink wat handjes nodig, dan zijn we zo klaar. Aanmelden graag door een mailtje aan Léonie van der Linde [email protected] 

Maandag 20 november – GoalieWorks Zaaltraining keepers
Van 17:15 tot 20:45 uur trainen de keepers die training krijgen van GoalieWorks in de zaal. Zorg dus dat je je riempjes en hoezen op orde hebt, anders kan je niet meedoen aan deze training. 

Woensdag 22 november – Kick-off zaalhockey jeugd
Aanvang 19:30 uur (inloop 19:15 uur). Tijdens de kick-off wordt er een korte presentatie zaalhockey verzorgd door Bert Ramackers en Jet Jacobs. Hierbij wordt stilgestaan bij de specifieke regels voor de zaal en verschillen met veld, zaalleiding, spelvormen, uitroosteren van spelers, behoud teamgevoel etc. 

Zaterdag 25 november – Zaalhockeyclinic voor O9/O10/O12/O14
Clinic wordt gegeven door Heren 1 en Dames 1
O9/O10 > 14:30-15:45 uur VOL
O12 > 16:00-17.15 uur VOL
O14 > 17:30-18.45 uur VOL
Reserveren via de clubapp/website. Kosten 10 euro. Let op: er is beperkt ruimte bij de clinic, reserveer op tijd vol=vol!

Maandag 27 november – Start reguliere trainingen
Start van zaalhockeytrainingen conform het gepubliceerde trainingsschema. Zaalteams trainen niet meer op het veld. Op reguliere trainingsavonden kunnen er geen oefenwedstrijden worden gepland. Je kunt natuurlijk wel tijdens je eigen trainingsuur zelf een oefenwedstrijd organiseren.
Kom je niet trainen? Meld dat dan altijd via [email protected]. Er zijn veel teams die heel graag een keertje extra in de zaal willen trainen.

Dinsdag 28 november – Zaalinstructie scheidsrechters (jeugd-/seniorenteams)
Lijkt het je handig om jouw kennis van fluiten in de zaal op te frissen? Op 28 november van 19:30- 21.30 uur geeft internationaal scheidsrechter Maarten Boxma instructie voor zaalhockeyscheidsrechters bij ons op de club. Aanmelden is niet nodig. Locatie Clubhuis MHCZ Zitkuil.

Weekend 2/3 december – 1e weekend zaalhockeycompetitie
Je speelt niet alle weekenden, maar hou wel rekening met onderstaande data tot het speelschema bekend is.
December : 2/3 - 9/10 - 16/17
Januari : 6/7 - 13/14 - 20/21 - 27/28
Februari : 3/4 - 10/11  

Woensdag 6 en donderdag 7 december – Examen clubscheidsrechters
Omdat er vanuit enkele teams behoefte is aan een extra mogelijkheid om examen te doen, organiseren we twee extra examenrondes. 
Tussen 20:00 en 21:00 uur zijn er online examens voor clubscheidsrechters die nog geen kaart hebben en in de zaal gaan fluiten. NB. Ieder team moet in de zaal voor eigen scheidsrechters zorgen. 

Kerstvakantie 23 december – 5 januari
Tijdens schoolvakanties vervalt altijd het reguliere trainingsschema, omdat de meeste teams rust nemen. Echter, in het weekend van 6/7 januari wordt de zaalhockeycompetitie hervat. We kunnen ons voorstellen dat teams in ieder geval de tweede week van de Kerstvakantie willen trainen. Daarom hebben we het trainingsschema laten staan. Alleen de teams die op de maandag trainen, zijn op een andere dag ingedeeld. De trainingen zijn zelfverzorgend, regel zelf een trainer. Kom je niet trainen, stuur dan een mail naar [email protected] om je team af te melden (uiterlijk voor 21 december) zodat een ander team eventueel jouw tijd kan gebruiken. 
Voor het plannen van een oefenwedstrijd in de zaal, mail je je verzoek naar [email protected]. De club is in ieder geval de hele dag gesloten vanaf 24 december tot en met 1 januari 2023. 

Zaterdag 6 januari – hervatting zaalhockeycompetitie
Zondag 11 februari – laatste dag zaalhockeycompetitie 

Veel plezier en succes komend zaalseizoen!