Heren 1 22-23.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Ballenkids.jpg Hockeyballen.jpg H1 blijdschap.jpg Actie Dames 1.jpg Dames 1 22-23.jpg Line up rokerig.jpg Line up D1.jpg Luchtfoto header website.jpg Actie H1.jpg MHCZ clubapp.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

DAMES 1 KAMPIOEN!

22-5-2023  | Voor het eerst in de geschiedenis van onze club is Dames 1 gepromoveerd van de 1e Klasse naar de landelijke Overgangsklasse!

Gisteren stelden de dames het kampioenschap definitief veilig door bij hockeyclub Qui Vive in De Kwakel te winnen met 3-1. Na zeven seizoenen in de 1e Klasse gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling. 

De ontknoping van de competitie was nagelbijtend spannend. Hoewel Dames 1 de hele tweede seizoenshelft de koppositie innam, werden er onnodig punten gemorst tegen onder andere directe concurrent HBS Craeyenhout uit Den Haag, die de laatste weken slechts één competitiepunt achter stond. Gelukkig hielden de Zoetermeerse dames zondag het hoofd koel en sleepten ze in het bijzijn van het Oranje-groen-legioen zeer verdiend het kampioenschap binnen. 

Al een flink aantal jaren timmeren we in Zoetermeer via de jeugdopleiding aan de weg met als doel promotie naar de Overgangsklasse. Onder leiding van Dames 1 trainer/coach Joep Stoop en assistenten Robert Noall en Esther van Sas is het dit seizoen gelukt.

Alle dames en begeleiding van harte gefeliciteerd met deze historische prestatie!