Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Dames 1 maart 2022.jpg Luchtfoto header website.jpg Ballen.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Herfstbladeren header website.jpg H1 actiefoto 2021 header website.jpg Heren 1 team header website.jpg D1 actiefoto 2021 header website.jpg Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Statiegeld op petflesjes

11-8-2021  | Sinds 1 juli 2021 is statiegeld op kleine petflessen ingevoerd. Dit bevordert het hergebruik van plastic flessen en helpt zwerfafval te verminderen.
Flesjes waar je statiegeld voor betaalt, herken je aan het statiegeldlogo. Statiegeld kun je terugkrijgen door het flesje in te leveren, bijvoorbeeld bij de supermarkt. 

Omdat wij op de club o.a. water en sportdrank in plastic flesjes verkopen, heeft dit impact voor onze vereniging. Wij zijn als sportlocatie niet verplicht om flessen in te nemen en/of statiegeld uit te betalen; sportlocaties vallen namelijk onder de vrijwillige innamepunten. Sportlocaties mogen wel als enige innamelocatie de statiegeld-opbrengst gebruiken ten gunste van de club, bijvoorbeeld om nieuwe trainingsmaterialen van te kopen. 

Omdat wij als vereniging willen bijdragen aan de doelstelling van Statiegeld Nederland om 90% van de plastic flessen retour te halen uit de markt en zo het milieu te ontzien, is besloten dat MHCZ innamepunt wordt. Dit betekent dat je petflesjes op de club kunt inleveren en in de daarvoor bestemde donatiebakken kunt achterlaten.
We gaan als MHCZ echter geen statiegeld uitbetalen. We zijn als vereniging al 6 jaar cashless en willen dat graag zo houden, daarnaast zou uitbetalen van statiegeld leiden tot extra drukte bij de bar op toch al drukke momenten.
Door je petflesjes bij MHCZ in te leveren, doneer je dus het statiegeld aan de vereniging. De opbrengst gaan we besteden aan extra tribunebanken langs velden 2 t/m 5. Daar heeft iedereen plezier van! 

Indien je het statiegeld retour wilt, kan je er altijd voor kiezen om het flesje mee te nemen en het in te leveren op een plek waar wél statiegeld wordt uitbetaald. We verzoeken je in ieder geval dringend om petflesjes (ook zonder statiegeldlogo) niet meer bij het restafval weg te gooien, maar bij een innamepunt in te leveren. 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Statiegeld Nederland.