Luchtfoto MHCZ - kopie.jpg Afbeelding MHCZ App 2019-klein.jpg Rabofandag.jpg Ballen.jpg Goalie.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Welkom 2019 bij 5950x1450 mm klein.jpg Banner-scheidsbedankt-1.jpg Banner website.jpg Banner 800 x 200.png FI_20191013_0021-2.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Update ivm Coronavirus

24-6-2020  | 
Update 24 juni 19.00 uur
Woensdagavond 24 juni vond wederom een persconferentie plaats over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus. Er was veel goed nieuws, ook met betrekking tot de sport.

Belangrijke punten die we alvast op hoofdlijnen kunnen delen:

Vanaf woensdag 1 juli geldt het volgende (naast de algemene afstandsregel van 1,5 meter, het handen wassen, het vermijden van drukte en thuisblijven als je je niet goed voelt):

  • senioren hoeven geen onderlinge afstand meer te houden tijdens het hockeyen; NB: per 24 juni laat de KNHB de beperking op het aantal senioren per veld tijdens de training vervallen, echter de 1,5 meter afstand tijdens de training dient tot en met 30 juni aangehouden te worden.
  • (oefen)wedstrijden zijn weer toegestaan voor alle leeftijden. Hierbij mogen onder voorwaarden toeschouwers aanwezig zijn. Geforceerd stemgebruik is niet toegestaan.
  • jeugd tot en met 18 jaar hoeft geen afstand meer te houden tot elkaar, ook niet buiten het veld;
  • voor iedereen boven de 18 geldt (spelers en toeschouwers!): 1,5 meter afstand houden buiten het veld, waaronder dus ook in de kleedkamers en in de clubhuizen;
  • clubhuizen en horeca kunnen weer geopend worden, maar ook hier geldt in elk geval 1,5 meter afstand houden.
De competitieleiding van de KNHB heeft op basis van de versoepelingen besloten dat de competitie 2020-2021 volgens planning (zie reeds gepubliceerde speeldagenkalenders) start in het weekend van 5 en 6 september. Daarnaast zijn de programma’s van de Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste Klasse nog niet bekend maar streeft de KNHB ernaar ook deze competities op 6 september te starten. Zoals in de oorspronkelijke planning reeds opgenomen start alleen de competitie van de Landelijke Jeugd Top en Subtop klasse (A- en B-jeugd) een weekend eerder.

Diverse versoepelingen die vanavond zijn gecommuniceerd, hebben een nadere toelichting of richtlijn nodig. Denk bijvoorbeeld aan het aantal personen dat op een sportlocatie mag zijn. Alle versoepelingen en de gevolgen ervan voor de sport bespreekt de KNHB eerst met NOC*NSF, waarna ze de verenigingen zo snel mogelijk maar uiterlijk 26 juni compleet informeren over alle gevolgen. Ook de veelgestelde vragen en andere informatie op de website van de KNHB worden dan zo snel mogelijk aangepast en/of aangevuld.


Update 28 mei, 17.00 uur
Goed nieuws voor de jeugd C t/m A! Vanaf maandag 1 juni hoeven ook zij op het veld geen 1,5 meter afstand meer te bewaren t.o.v. elkaar. Er is dan ook geen beperking meer in het aantal jeugdleden dat tegelijk op een veld kan/mag. Dit betekent dat er binnen de vereniging onderlinge partijtjes mogelijk zijn als onderdeel van de training. 

Let op: Alle andere maatregelen blijven wel van kracht. Zoals: trainers en begeleiders van jeugdteams van 18 jaar en ouder dienen nog wel steeds 1,5 meter afstand te houden tot de spelers en elkaar. (Oefen)wedstrijden tegen teams van andere clubs en toernooien zijn nog niet toegestaan, evenals toeschouwers langs de lijn.
Het aangepaste MHCZ-protocol versie 4 vind je op de pagina met Beleidsstukken & Reglementen.

Voorafgaand aan dit heuglijke nieuws van vanmiddag, hebben de MHCZ-hockeycommissies de leden/ouders vanochtend via de email over het verdere verloop en afronding van het seizoen geïnformeerd. Heb je deze email niet ontvangen? Neem dan contact op met jouw hockeycommissie (Jongste Jeugd t/m E, Junioren D t/m A en Senioren 18+).

Update 27 mei, 21.00 uur
Naar aanleiding van het persmoment van vandaag wil de KNHB zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de opening van de clubhuizen per 1 juli. Hierover wordt overlegd met NOC*NSF en VWS. Vooralsnog hebben/krijgen wij helaas geen toestemming om het clubhuis en/of de (buiten)bar voor die tijd te openen.

Al eerder werd duidelijk dat de competities in het nieuwe seizoen zoals gepland vanaf 1 september kunnen worden gestart. Dat is goed nieuws! Om het nieuwe seizoen goed voorbereid te kunnen beginnen, moeten er voor die tijd wel oefenwedstrijden gespeeld kunnen worden. Daarover vinden nu gesprekken plaats tussen KNHB en de overheid. De verwachting is, dat dit weer mogelijk zal zijn vanaf begin augustus.

Update 8 mei, 16.00 uur
Vanaf volgende week ontvangen we de ook de senioren weer op de accommodatie! In je e-mail vind je een bericht met informatie en een link naar het inventarisatie-formulier. Vriendelijk verzoek om dat uiterlijk maandag 11 mei in te vullen, dan kunnen we op basis daarvan een veld-indeling maken voor de seniorenteams en de trimmers.

Het seniorenprotocol van de KNHB: 
De senioren mogen per 11 mei weer het veld op. De toestemming geldt specifiek voor trainingen, niet voor wedstrijden, toernooien of andere activiteiten. Net als bij de jeugdgroepen zijn ook deze trainingen alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt. 

Voor zowel de jeugd in de leeftijd 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) als de senioren geldt dat zij zich tijdens het sporten aan 1,5 meter afstand moeten houden. Voor de jeugd t/m 12 jaar (basisschoolleeftijd, t/m de D) geldt dat niet. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Ook het spelen van (oefen)wedstrijden of toernooien is niet toegestaan. Clubhuizen (inclusief de horecavoorzieningen van sportverenigingen) en kleedkamers blijven gesloten.

Het protocol van de 13- tot 18-jarigen geldt ook voor senioren. Het maximale aantal personen op een veld blijft 20 (18 spelers en twee begeleiders). De 18+ categorie mag onder begeleiding van minimaal 1 begeleider op de hockeyvelden trainen met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Update 6 mei, 21.00 uur
Vandaag tijdens de persconferentie van de regering hebben we vernomen dat de corona-maatregelen verder versoepeld worden. Dat is goed nieuws! Wat dit precies betekent voor het hockey (voor senioren in het bijzonder), verwachten we uiterlijk vrijdagavond van de KNHB te vernemen. We komen daarna zo snel mogelijk met aanvullende informatie.

Update 29 april
Op de achtergrond wordt met man en macht gewerkt om onze accommodatie en de trainingen voor de jeugd in te richten, zodat ze vanaf maandag 4 mei weer veilig kunnen sporten en spelen op de club. Uiterlijk donderdagavond 30 april ontvangen de jeugdleden/ouders per e-mail het MHCZ Corona-protocol. Lees dit goed! Iedereen heeft superveel zin om weer te gaan hockeyen. Samen zorgen we ervoor dat dit veilig kan!

Update 21 april, 22.00 uur
Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte eerder deze avond, heeft de KNHB een aantal beslissingen genomen voor de hockeysport in Nederland.

De afgekondigde maatregelen bieden jeugd t/m D de mogelijkheid om te trainen vanaf woensdag 29 april. Vanaf de C t/m de A zijn er ook mogelijkheden om te trainen met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Dat is natuurlijk heel fijn, we weten dat velen niet kunnen wachten om weer samen te kunnen hockeyen!
Maar omdat teveel verplaatsingen van mensen nog steeds niet gewenst zijn, heeft de KNHB wel alle competities van dit seizoen beëindigd, ook van de jeugd.

De KNHB heeft de afgelopen periode aan een hockeyprotocol gewerkt, waarmee hockeyen op de verenigingen voor specifieke groepen weer rustig opgebouwd kan worden. Het sportprotocol en het hockeyprotocol in het bijzonder moeten nog worden goedgekeurd. Wij horen van de KNHB zodra het zover is. Vervolgens kunnen we aan de slag om dit toe te passen op onze vereniging.

Jullie staan te trappelen, maar we vragen om nog even geduld te hebben. Natuurlijk houden wij jullie op de hoogte van wat er kan en mag. En uiteraard hoe we dit gaan organiseren en vanaf wanneer.
Uiteraard hopen we dat er dit seizoen ook nog mogelijkheden komen voor de senioren en de G-hockeyers om weer een balletje te slaan.


Update 1 april, 12.00 uur
Op basis van de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de overheid en NOC*NSF heeft de hockeybond na de persconferentie van gisteren opnieuw moeten besluiten de wedstrijden in alle competities uit te stellen. Alle eerdere maatregelen blijven van kracht. Dit betekent dat de accommodatie van MHC Zoetermeer in ieder geval gesloten blijft tot en met 28 april. De KNHB onderzoekt wat de mogelijkheden zijn om, als de omstandigheden het toelaten, de competities (op een alternatieve manier) in mei/juni/juli af te ronden.

Update 24 maart, 13.00 uur
Het bestuur heeft kennis genomen van de persconferentie van 23 maart m.b.t. verdere maatregelen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. We komen zo snel mogelijk met een update over wat dit voor het hockey en onze vereniging betekent.

Update 15 maart, 17.30 uur
De maatregelen van de overheid m.b.t. de indamming van het Coronavirus zijn verder aangescherpt en uitgebreid. Dit betekent dat er tot en met 6 april geen competitie plaatsvindt. De accommodatie van MHC Zoetermeer is en blijft gesloten voor alle leden.

Update 12 maart, 16.15 uur
De KNHB heeft alle wedstrijden afgelast tot en met 31 maart in verband met het Coronavirus. Op verzoek van de KNHB gelast MHCZ met directe ingang ook alle trainingen af en blijft de accommodatie dicht tot en met 31 maart.

Op de website van de KNHB vind je de meest recente berichtgeving:

Wij volgen continu de berichtgeving van het RIVM en de KNHB. Wij raden alle leden/ouders aan de informatie op de website van de KNHB te lezen en de adviezen op te volgen.

Bestuur MHC Zoetermeer