Banner-scheidsbedankt-1.jpg Prettige wedstrijd.jpg Luchtfoto MHCZ - kopie.jpg Shake hands D1.jpg Ballen.jpg Dames 1 2018-2019 Teamfoto.jpg Heren 1 2018-2019.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Afbeelding MHCZ App.pdf Mini's vd week.jpg Banner 800 x 200.png Rabofandag.jpg Goalie.jpg
 
 
Nieuwsafbeelding

Smeercase met anti-zonnebrand

10-4-2019  | Sinds 10 april is er een Smeercase aanwezig in ons clubhuis. De Smeercase is een opvallend geel kratje voorzien van een vlag met daarin flesjes anti-zonnebrand crème. Op woensdagmiddag vanaf ca. 16.15 uur staat er bij mooi weer een tweede kratje met anti-zonnebrand crème buiten op tafel bij de ingang van het clubhuis. 

Met de Smeercase moet insmeren voor je training of wedstrijd heel gewoon worden; momenteel staat slechts 1 op de 10 kinderen ingesmeerd op het veld. De Smeercase is ontwikkeld door Sport ZonVeilig dat de ambitie heeft heel Nederland zonveilig te laten sporten. 
Sporten is gezond, maar vergeet je niet goed te beschermen tegen de zon. Met de Smeercase hopen we dat onze leden, jong en oud voortaan allemaal ingesmeerd en wel op het veld staan. 

Kinderen en jongeren: veel maar onbeschermd buiten actief
Kinderen en jongeren besteden bijna de helft van hun wekelijkse vrije tijd, ruim 22 uur, aan sport en spel.* Hockey en voetbal zijn de meest favoriete buitensporten, met respectievelijk 160.797 en 615.291 jeugdleden. Ondanks dat jeugdigen wekelijks veel tijd op het sportveld doorbrengen, smeert slechts 1 op 10 zich in. Blootstelling aan te veel schadelijke UV-stralen op jonge leeftijd verdubbelt de kans op huidkanker op latere leeftijd.

Over Sport ZonVeilig
De Smeercase is een initiatief van Sport ZonVeilig. Sport ZonVeilig is gestart vanuit een donatie van onder andere Stichting Het Champagnediner. In april en mei worden honderd kratjes en informatiepakketten uitgedeeld op hockeyclubs. Het doel: zorgen dat insmeren tijdens het buitensporten voor kinderen en hun ouders en trainers de normaalste zaak van de wereld is. 
Meer informatie op www.sportzonveilig.nl

*onderzoek Alle ballen in de lucht, Sociaal en Cultureel Planbureau, december 2018