Kennismakingscursussen

Hieronder vind je informatie over kennismakingslessen voor:

1. Hockey 6-13 jarigen
  2. Kabouters 4 en 5 jarigen
  3. Fithockey voor 50+

1. Kennismakingscursus hockey voor 6-13 jarigen

Twee keer per seizoen (september en mei) organiseert MHCZ i.s.m. de gemeente Zoetermeer een kennismakingscursus van drie lessen voor 6-13 jarigen.

De data voor de cursus die start in september 2018 zijn:

Zondag 16 september  van 13:00 - 14:00 uur

Zondag 23 september  van 13:00 - 14:00 uur

Zondag 30 september  van 13:00 - 14:00 uur

Kleding en uitrusting

Deelnemers aan de kennismakingscursus wordt geadviseerd sportkleding te dragen met gymschoenen (spikes zijn niet toegestaan). Neem gerust een vestje mee als het fris is. Als het regent gaat de cursus gewoon door, maar pas je kleding hier op aan (regenjasje). Mocht de training door extreme weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan melden we dit op de website op de dag zelf.

Kosten

De deelnamekosten bedragen €15,- voor 3 lessen. Deze zijn op de eerste cursusdag à contant te voldoen (liefst gepast). Vriendelijk verzoek om op de eerste cursusdag ongeveer een haf uur van tevoren aanwezig te zijn, zodat er geen lestijd verloren gaat aan administratie. We hebben sticks te leen gedurende de lessen voor degenen die zelf geen stick hebben. Scheenbeschermers en bitjes hebben we niet te leen.

Aanmelden cursus

Aanmelden voor de kennismakingscursus gaat online via de website of app van Sportpas. Voor meer informatie over de cursus 6-13 jaar en voor aanmeldingen na de sluitingsdatum, kun je mailen naar Natalie de Leeuw Duarte.

Aanmelden als lid bij MHCZ

Informatie over het lidmaatschap van hockeyclub MHCZ, contributie en inschrijven vind je op deze website onder clubinfo/lidmaatschap.

2. Kennismaking Kabouterhockey

Eén of twee keer per seizoen organiseert MHCZ i.s.m. de gemeente Zoetermeer een kennismakingscursus van twee lessen voor 4 en 5 jarigen.

De data voor de cursus die start in september 2018 zijn:

Zondag 23 september  van 14:30 - 15:30 uur

Zondag 30 september  van 14:30 - 15:30 uur

Bij de Kabouters (Funkey) staan spel en bewegen centraal, aangepast aan het ontwikkelingsniveau van deze leeftijdsgroep. Het doel is om de kinderen op een gezellige manier kennis te laten maken met hockey. De Kabouters worden niet ingedeeld in een team, maar volgen in vaste groepjes een carrouseltraining met verschillende oefeningen.

Heeft je zoon/dochter een vriendje of vriendinnetje van 4 of 5 jaar? Nodig hem of haar uit en meld ze gewoon samen aan! De kosten voor deze 2 trainingen samen bedragen 10 euro. Graag à contant te voldoen en liefst gepast voorafgaand aan de eerste training van 3 juni. Je zoon/dochter kan dan aan beide trainingen deelnemen.

Deelnemers aan de kennismakingscursus wordt geadviseerd sportkleding te dragen met gymschoenen (spikes zijn niet toegestaan). Neem gerust een vestje mee als het fris is. Als het regent of waait gaat de cursus gewoon door, maar pas de kleding hier op aan. Mocht de training door extreme weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan melden we dit op de website op de dag zelf (uiterlijk 13.00 uur).

Vriendelijk verzoek om op de eerste cursusdag ruim op tijd aanwezig te zijn, zodat er geen lestijd verloren gaat aan administratie. We hebben sticks te leen gedurende de lessen,maar een eigen stick meenemen mag natuurlijk ook. Scheenbeschermers en bitjes hebben we niet te leen.

Aanmelden cursus

Aanmelden voor de kennismakingscursus Kabouterhockey gaat online via de website van de website of app van Sportpas.
Voor vragen over deze cursus of aanmeldingen kunt u contact opnemen met Ellen Valentijn; [email protected] van de Jongste Jeugdcommissie bij MHCZ.

Meer informatie over het lidmaatschap van hockeyclub MHCZ, contributie etc. kun je vinden op deze website bij clubinfo/lidmaatschap. Let op: om lid te kunnen worden, dient je kind voor 1 oktober 5 jaar oud te zijn.

3. Workshop Valpreventie en Fithockey (50+)

Op woensdag 22 augustus 2018 is er de mogelijkheid kennis te maken met Fithockey op MHC Zoetermeer.

Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut van TIM Fysiotherapie start u met de workshop Valpreventie. Dit is een workshop met handige tips om vallen te voorkomen en is opgesplitst in twee gedeelten; een lezing en een praktisch deel.

Daarna starten we met de workshop Fithockey. Fithockey is een variant van hockey die geschikt is voor iedereen die de vijftig is gepasseerd. U hoeft geen hockeyervaring te hebben. Wel vragen we u makkelijk zittende kleding en (sport)schoenen aan te trekken. Deze fithockey activiteit zal buiten plaatsvinden.Na afloop krijgt u een heerlijke lunch aangeboden.

Het gehele programma, inclusief materiaal, koffie/thee tussendoor en lunch na afloop kost €5,00 per persoon.

Fithockey staat voor veilig bewegen in teamverband, buiten sporten, sociale contacten en veel plezier maken met elkaar. Kortom fithockey is gezond en gezellig voor senioren vanaf 50 jaar.

Fithockey wordt op een hockeyveld gespeeld met een zachte bal en knots. De knots is een kunststof stick met aan het uiteinde een raakvlak van foam waarmee de bal wordt geslagen. Door het gebruik van deze veilige materialen is fithockey geschikt voor senioren met én zonder hockeyervaring.

Deelnemers aan de kennismakingscursus wordt geadviseerd sportkleding te dragen met gymschoenen. Als het regent gaat de cursus gewoon door, maar pas uw kleding hier op aan (regenjasje). Mocht de training door extreme weersomstandigheden niet door kunnen gaan, dan melden we dit op de website (www.mhcz.nl) op de dag zelf vanaf 08.00 uur.

De deelnamekosten bedragen €5,-.

Aanmelden voor deze workshop gaat online via de website of app van Sportpas.

Voor andere vragen kunt u contact opnemen met Annelies van der Vis; [email protected]

Download hier de KNHB flyer van Fithockey.