Dames 1 23-24.jpg Hockeyballen.jpg D1-actie.jpg Actie H1.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg Ballenmeisjes D1.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Luchtfoto header website.jpg MHCZ clubapp.jpg Heren 1 23-24.JPG
 
 

Senioren Hockey

Hockeyen doe je bij MHC Zoetermeer, dus óók als je 18+ bent!

Senioren

In deze categorie kom je automatisch terecht als je 18+ bent. Wedstrijden worden op zondagen gespeeld. Er zijn in de heren én de dames lijn een flink aantal teams actief op verschillende niveaus. Uiteraard zijn er ook teams die gespecialiseerd zijn in de derde helft. Er bestaat ook een jong senioren competitie voor spelers tussen 18 en 25 jaar oud. Zo speel je tegen mensen uit je eigen leeftijdscategorie!


Trimhockey

Trimhockey bij MHCZ leeft! Met zo’n 100 (!) trimmers is MHCZ één van de grootste trimhockeyverenigingen in de regio. Onze trimmers zijn een gemengde groep mannen en vrouwen tussen de 30 en 65 jaar, variërend van beginnend tot al wat ervaren spelers. Fitheid, sportiviteit en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Voor wie?

Trimhockey is een leuke manier om kennis te maken met de hockeysport. De huidige groepen trimhockeyers is een mix van heel verschillende mensen. Er zijn ouders van hockeyende kinderen die ook enthousiast geworden zijn en het spel zelf ook willen spelen. Er zijn oud spelers die in het weekend niet meer willen of kunnen spelen maar het spel niet kunnen missen. Er zijn veteranen die het leuk vinden om te blijven spelen en waarvan de beginners veel kunnen leren. Er zijn mensen die het gewoon eens willen proberen. En ook voor volwassenen die vroeger hebben gehockeyd en dit weer op willen pakken is trimhockey zeer geschikt!

Je bent van harte welkom om middels het Snuffellidmaatschap te ontdekken of trimhockey iets voor jou is. Als Snuffel-lid ben je in formele zin ben je nog geen lid van de vereniging en betaal je nog geen lidmaatschapsgeld. Je betaalt €25 per maand (4 trainingen). Het geldt alleen voor veldhockeytrainingen, niet voor zaalhockeytrainingen. 

Heb je geen eigen hockeystick, dan kun je er één lenen tijdens de training. Daarna kun je besluiten of je wel of geen lid wil worden. 

Goed om te weten over de trainingen

 • Op dit moment vinden de trimhockeytrainingen plaats op zondagochtend (10.30-12.00u) of maandagavond (20.30-22.00u) onder leiding van ervaren trainers.
 • De trainingen zijn vrijblijvend.
 • Tijdens trimhockeytrainingen draag je gemakkelijk zittende sportkleding. Het dragen van kunstgras hockeyschoenen, scheenbeschermers en een bitje zijn verplicht.
 • In de training wordt er aandacht besteed aan conditie, techniek/balvaardigheid en tactiek.
 • Bij de training wordt rekening gehouden met elkaars hockeyniveau.
 • Afsluitend spelen we onderling een partijtje.

 

Naast de trainingen heeft MHCZ haar trimmers nog meer te bieden

 • Voor beginnende en niet-competitie spelende trimmers die "echte” wedstrijden willen spelen, organiseren we drieluiken met teams van andere verenigingen uit de regio.
 • Voor gevorderde trimmers die hun krachten willen meten met anderen worden trimhockeywedstrijden in competitieverband georganiseerd.
 • We organiseren onderlinge wedstrijden met en tegen andere trimmers van MHCZ.
 • Je kunt samen met andere trimmers als team meedoen aan trimhockeytoernooien.
 • We hebben momenteel 4 competitieteams onder leiding van een teammanager.
 • Behalve fitheid en sportiviteit is gezelligheid ook een belangrijk streven. We organiseren daarom ook (feestelijke) evenementen zoals het eindtoernooi.

 

Contributie

Jaarlijks worden de contributiebedragen vastgesteld in de Algemene Leden Vergadering. De contributie wordt geïnd in drie termijnen door middel van automatische incasso. Klik voor actuele informatie over contributie en inschrijfgeld op de website onder Lidmaatschap.

Inschrijven

Als je je bij onze gezellige trimmersgroep wil aansluiten, meld je dan aan door het invullen van het inschrijfformulier. Deze staat op de website onder Lidmaatschap, ook als je eerst een Snuffelidmaatschap wenst.

Contact

Heb je vragen en/of wil je meer informatie? Neem dat contact op met de trimhockeycommissie: [email protected].