Ballenmeisjes D1.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg D1-actie.jpg Dames 1 23-24.jpg Luchtfoto header website.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg Heren 1 23-24.JPG Actie H1.jpg Hockeyballen.jpg MHCZ clubapp.jpg
 
 

Vertrouwenscontactpersoon

MHCZ kent de vrijwilligersfunctie "vertrouwenscontactpersoon". Op dit moment is dat Ghislaine Perquin. De functie richt zich er op om ernstige problemen en misstanden of het vermoeden daarvan te melden.


Het kan bijvoorbeeld gaan om feiten of vermoedens op het gebied van:

  • fysieke en/of mentale en/of seksuele intimidatie en misbruik
  • diefstal en/of andere vormen van crimineel gedrag
  • (ernstig) pestgedrag

 

De vertrouwenscontactpersoon is niet bedoeld voor:

  • verschillen van inzicht over technisch beleid zoals gevoerd door trainers, coaches commissies of bestuur
  • problemen over teamsamenstellingen
  • problemen over besluiten van bestuur of ledenvergadering

Hiervoor staan andere wegen open via commissies en bestuur.

 

De functie van vertrouwenscontactpersoon is in eerste instantie bedoeld voor de leden van MHCZ dan wel hun ouders/wettige vertegenwoordigers, maar staat ook open voor trainers, coaches en commissieleden die zich over spelers/leden ernstige zorgen maken.


Let op: de functie van vertrouwenscontactpersoon is een andere functie dan die van vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon heeft een daartoe bestemde opleiding gevolgd. 
De vertrouwenscontactpersoon van MHCZ kan in overleg met de melder de vertrouwenspersoon van de KNHB inschakelen of van het Centrum Veilige Sport van NOC*NSF. Hiermee kan ook rechtstreeks contact worden gezocht, dus niet via de vertrouwenscontactpersoon van MHCZ. 

De vertrouwenscontactpersoon van MHCZ is verplicht om elke melding te rapporteren aan het bestuur van MHCZ. Dit kan in niet-ernstige gevallen zonder vermelding van naam of team, maar moet met vermelding van naam of team als er sprake is van seksuele intimidatie of gevaar.

Via de button 'Praat nu' op de site www.centrumveiligesport.nl is anoniem chatten met een vertrouwenspersoon van NOC*NSF mogelijk. 

De vertrouwenscontactpersoon van MHCZ kan worden benaderd via onderstaand e-mailadres, telefonisch of persoonlijk.


Contact

Ghislaine Perquin

E: [email protected]

T: 06-22394753