Luchtfoto header website.jpg Dames 1 23-24.jpg Hockeyballen.jpg Ballenmeisjes D1.jpg D1-actie.jpg Clubhuis sneeuw uitsnede.jpg MHCZ clubapp.jpg Heren 1 23-24.JPG Actie H1.jpg Groepsfoto Rabo Fandag header website.jpg

Nieuwsafbeelding

Zaalhockey algemene informatie!

20-11-2016  |
Trainingen 2016-2017

Vanaf maandag 28 november as. gaan alle zaateams de zaal in en wordt er niet meer op het veld getraind. Bij bijna alle teams is het gelukt om de zaaltraining op één van de dagen, waarop normaal een veldtraining is te laten vallen. Tijden kunnen variëren, maar we hebben uiteindelijk, maar een beperkt aantal velden in diverse hallen, waarop alles ingedeeld moet worden. Bij teams waar dit niet zo is, was er geen andere mogelijkheid. Het trainingsschema staat op de website en op de app.

Let op:
  • Op maandag 5 december zijn de Sporthal de Oosterpoort te Zoetermeer en de Hil te Benthuizen gesloten en zijn er geen trainingen mogelijk. Deze teams kunnen een verzoek indienen om deze training in te halen in de kerstvakantie. Wil je dat? Stuur dan even een email aan [email protected]
  • Voor de overige teams die staan ingeroosterd op maandag 5 december geldt dat zij in overleg met de trainer(s) kunnen kortsluiten of er wordt getraind op deze sinterklaasavond. Dit is alleen mogelijk in onze eigen hal. Graag wel even per  email  [email protected] aangeven wat je doet op maandag 5 december as., zowel als je WEL of NIET gaat trainen!
  • Alle trainingen die vallen op maandag 26 december (2de Kerstdag) zijn verplaatst naar dinsdag 27 december overdag in onze eigen hal.

Trainingszalen die MHCZ dit seizoen gebruikt zijn:

• MHCZ Sporthal veld 1 en veld 2 op ons eigen complex
  • Sporthal De Hil, Verbreepark 25, 2731 BR Benthuizen
  • Sporthal De Oosterpoort, Zanzibarplein 21, 2721 Zoetermeer
  • Sporthal Noordhove, Lijnbaan 311, 2728 AG Zoetermeer
  • Sporthal Cor van Zijp, Rakkersveld 255, 2722 BN Zoetermeer (alleen op 7 en 14 dec. voor GoalieWorks)
Voor Sporthal de Oosterpoort is geen sleutel nodig, deze zaal wordt opengedaan door een zaalbeheerder van de gemeente Zoetermeer, je kan een kwartier van te voren terecht om de balken neer te leggen. Op maandag moeten om 19:00 uur de balken zijn opgeruimd voor de vereniging die na je komt.

Sporthal de Hil is tegenwoordig een sleutelaccomodatie, er is geen beheerder meer aanwezig, er is dus geen barbezetting meer!

Competitie data 2016 – 2017

Dec 03/04, 10/11, 17/18
Jan 07/08, 14/15, 21/22, 28/29
Feb 04/05, 11/12

Het zaalwedstrijdschema is inmiddels in standenmotor, onze website en app ingeladen.

Altijd op vrijdagavond voor de wedstrijd op de standenmotor nogmaals de hal en aanvangstijd controleren op wijzigingen !

Beslissingswedstrijden jeugd

Voor alle jeugdteams in Zuid Holland zijn de laatste twee wedstrijden van de reguliere zaalcompetitie, en voor de Topklassen jeugd bovendien de District kampioenschappen, aangewezen als beslissingswedstrijden.

Een jeugdspeler – die op zich de juiste leeftijd heeft om in het betreffende team uit te komen – mag slechts voor beslissingswedstrijden van dat team uitkomen indien hij/zij in voorafgaande wedstrijden in dezelfde competitie tenminste tweemaal voor dat team is uitgekomen”.

Deze regel geldt niet indien het een jeugdspeler betreft uit een lager elftal binnen dezelfde categorie of een jeugdspeler uit een lagere categorie.

Arbitrage bij senioren wedstrijden

Ook komend seizoen dienen senioren teams (voor zover geen bondsarbitrage), gelijk aan de Jeugd teams, één bevoegde C-scheidsrechter mee te nemen welke de wedstrijd van het eigen team fluit samen met een collega van de tegenstander.

Wedstrijdduur

De wedstrijdduur bedraagt in Zuid Holland 1x 35 minuten tenzij hieronder aangegeven.

De wedstrijdduur voor de senioren District Top, 1e , 2e standaard klasse heren en dames en de jeugd ABCD Top jongens en meisjes is 2 x 20 minuten met max. 5 minuten rust en veld en bank wissel.

De wedstrijduur voor de 1e jaars E is 2x15 minuten met max. 5 minuten rust en veld en bank wissel. (NB. 2e jaars E spelen dus 1x35 minuten)

Districtkampioenschappen senioren reserve Top klasse.

De nummers 1,2 en 3 van de reserve Top klasse spelen om het district kampioenschap.

Aanvangstijd, wedstrijdduur en eindtijd

De wedstrijdtijd dient in te gaan op de vastgestelde aanvangstijd ongeacht of de beide teams en scheidsrechters al speelklaar zijn.

Tijdens de wedstrijd wordt de tijd nooit stil gezet, ook niet bij blessures, (van welke aard dan ook) kaarten of strafballen.

Indien de vastgestelde aanvangstijden niet gerealiseerd kunnen worden dient de zaalleiding de wedstrijden in te korten zodat toch de vastgestelde eindtijd wordt gerealiseerd.

Balken neerleggen/ opruimen (dit geldt niet voor onze eigen hal!)

De zaalleiding zorgt bij aanvang en aan het einde van het hockeyprogramma dat de balken neergelegd cq opgeruimd worden.

De spelers van beide teams zijn verplicht hierbij hun medewerking te verlenen.

Zaalschoenen, zaalsticks, keepersuitrusting

Schoenen welke beschadigingen of strepen op de speelvloer kunnen achter laten zijn verboden. Zwarte of donkere zolen zijn verboden!

Het is noodzakelijk om met een speciale zaalhockeystick te spelen.

Keepersuitrustingen welke beschadigingen aan de speelvloer kunnen aanbrengen zijn verboden.

Bij het zaalhockeyen is het verplicht te spelen met; een bitje, scheendekkers en een handschoen.

Toezicht jeugdteams

De begeleider/coach is verantwoordelijk voor het gedrag van het team gedurende de gehele duur van het verblijf in de sporthal en ziet erop toe dat het team zich niet alleen in de zaal doch ook op de tribunes, in de verpozings­ruimte en vooral ook in de kleedkamers behoorlijk gedraagt.

Er mag absoluut niet gehockeyd worden in gangen, kleedkamers of buiten het veld.

Bij eventuele schades zal de resp. club/team/ speler/ coach aansprakelijk worden gesteld.

Afgelasting van wedstrijden:

De competitieleider zaalhockey zal in dat geval de voorgenomen afgelasting overnemen.

Tevens kan de betreffende zaalcommissaris van een vereniging ten behoeve van een sporthal waar de vereniging zaalleiding heeft de competitieleider zaalhockey verzoeken/adviseren over te gaan tot een afgelasting van een of meerdere wedstrijden in de betreffende hal.

Afgelaste wedstrijden worden iIndien er geen centrale afgelasting plaats vindt kunnen wedstrijden, als gevolg van de weersomstandigheden, alleen dan niet worden gespeeld indien e.e.a. is geschied na overleg en met overeenstemming tussen de verschillende belanghebbende zaalcommissarissen. Dn beginsel niet ingehaald!

Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Na afloop van elke wedstrijd dient het digitaal wedstrijdformulier volledig verwerkt te worden door scheidsrechters en coach. Bedenk hierbij dat de zaal direct door andere teams gebruikt moet worden, verwerk het formulier dus in de kleedkamer of in de kantine.

Vergeet ook niet inlogcodes en de wedstrijdregistratiecode mee te nemen. En voor de coach en/of begeleiders van teams: zorg dat je zelf ook altijd scheidsrechtergegevens bij je hebt zodat het digitaal wedstrijdformulier kan worden ingevuld als de scheidsrechter op het laatste moment wijzigt en/of de codes is vergeten!

DWF moet op de speeldag zelf afgerond zijn. Als dit niet tijdig gebeurt, kan de KNHB een boete toekennen.